Over ons

Wijnproeverijen

Webshop

Wijncursussen

Passie voor wijn, al 3 generaties lang!

Familie beermann

Wijntjeproeven.nl is een gepassioneerd familiebedrijf die gerund wordt door broer en zus. Anno januari 2020 is het bedrijf overgenomen en daar is een nieuw leven in geblazen. Het bedrijf staat sindsdien voor wijnen van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Broer Jeffrey (vinoloog) en zus Melanie (cameravrouw en mediawonder) werken met plezier samen, waar beide hun kwaliteiten perfect tot zijn recht komen.

Wij importeren nu zo’n 70 soorten wijn die allen door ons persoonlijk zijn geselecteerd op smaak, kwaliteit en uitstraling. De meeste wijnboeren kennen wij persoonlijk en gaan regelmatig langs. Bestel via onze webshop en ervaar het zelf!

Getuigenissen

Jeffrey Beermann is een jonge, ambitieuze wijnkenner en liefhebber en genieter die zijn hart volgt met veel kennis over de wijnsoorten, over hoe je wijn maakt en kan omschrijven. Hij helpt je bij het vinden van de juiste wijnen bij de juiste gerechten. Zijn kennis over de groothandel en het importeren van de wijnen komen hem goed van pas.

Peter van Roermund
Directeur export

Jeffrey Beermann heb ik leren kennen tijdens de opleiding Horeca management aan het Horizon College in Heerhugowaard. Met wekelijkse proefsessies merkte ik al snel dat zijn interesse duidelijk bij de wijnen lag. De door Wijnacademie georganiseerde wedstrijd, met een combinatie van wijnkennis en proef technische vaardigheden scoorde Jeffrey als nummer één in 2016. Dit leverde hem een plaats op, op de vinologen opleiding in Maarn. Ik weet dat zijn passie bij de wijnen ligt en hoop dan ook dat hij hierin doorgaat via de wijnimport of als sommelier.

Hans Schouten
Vinoloog, wijndocent, lid van wijngilde

Jeffrey is een 'gast' met humor en een positieve persoonlijkheid. Ik heb met hem samengewerkt waarbij hij mij en zichzelf ongelofelijk gestimuleerd heeft. Wij waren letterlijk dag en nacht met elkaar aan het sparren. Het gevolg was dat hij de beste van Nederland werd (SDEN 3) van zijn Jaargang. Ik heb hem zien groeien in 4-10 jaar naar een zeer betrouwbare collega. Ik zou graag met hem in een professionele omgeving willen werken.

Harry van Groningen
Wijndocent Horeca

La Côtes des Blancs

Eigen wijngaarden

Het verhaal achter onze wijnen

Onze wijngaarden zijn gesitueerd in het prachtige Bourgogne. De vorige eigenaar was de burgemeester van Chaintré en de stokken zijn wel 70 tot 80 jaar oud! Midden tussen de wijngaarden ligt ons pittoresk domein “La Côte Des Blancs”, die door veel wijnliefhebbers wordt gehuurd als vakantiebestemming. Sinds 2006 produceren wij drie mooie wijnen: Macôn Vinzelles, Pouilly Fuisé en Cremant de Bourgogne. De wijnen worden gemaakt van het bekende druivenras Chardonnay. Onze volle en zachte Pouilly Fusé wordt vergist en 9 maanden opgevoed op frans eikenhout. De Macon Vinzelles is de delicate en fruitige stijl, die op RVS word vergist. De Cremant de Bourgogne hebben wij sinds 2019 aan onze collectie toegevoegd. Deze wijn wordt gemaakt volgens de méthode traditionelle, dit is dezelfde manier waarop Champagne wordt gemaakt. Laat je meeslepen door de Franse cultuur en bekijk onderstaande links voor meer informatie. A Bientôt!

Macôn-Vinzelles | Domaine la Côte des Blancs

Macon-Vinzelles tijdelijk 9,95!

Pouilly Fuissé | Domaine la Côte des Blancs

Pouilly Fuissé - 18,95

Cremant de Bourgogne

Crémant de Bourgogne - 18,95

RSS
Follow by Email
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram

Gratis verzending in Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo, Bergen en omstreken.