Eigen wijngaarden

La Côte des Blancs

Eigen wijngaarden, eigen wijnen

La Côte des Blancs is een vakantiehuis gelegen aan de voet van een heuvelrug in het plaatsje Vinzelles in Frankrijk. Het is een 19e eeuwse wijnboerderij middenin de Bourgogne. De domaine heeft een slaapgelegenheid voor circa 30 personen en is omringd door een eigen wijngaard. Tot 2006 was de domaine eigendom van een Franse wijboer. Decennia lang produceert La Côte des Blancs drie mooie wijnen, een Mâcon Vinzelles, Pouilly Fuissé en een Crémant de Bourgogne. Vanaf 2006 is de wijnboerderij eigendom van onze familie. 

WIJN.

De Bourgogne is een van de beroemdste wijnstreken in Frankrijk. Bekend van de kwalitatief hoogwaardige wijnen die hier worden geproduceerd. De meeste wijngebieden zijn te vinden in de valleien van de heuvelruggen waaronder die van La Côte des Blancs. De wijnstokken rondom de domaine zijn al meer dan 80 jaar oud. In de tweede helft van de 19e eeuw zijn heel veel wijnstokken verwoest in Europa door de Phylloxera Vastatrix, een druifluis. Het is daarom heel bijzonder dat onze wijngaarden al zo oud zijn. De druiven worden in augustus gelost en vormen de basis van onze Mâcon Vinzelles, Pouilly Fuissé en een Cremant de Bourgogne. 
De wijn is strogeel van kleur, door de houtrijping. Qua aroma kom je veel tegen wat aan het hout en een 2e gisting doet denken. Denk aan vanille, zuivel, brioche en boterige tonen. Qua fruit vooral banaan en peer.  In de mond is hij zacht en filmend met mooie, geïntegreerde, zachte zuren. In de smaak ook vooral banaan en in de afdronk boterige tonen zoals toffee en vanille maar het ligt er niet dik bovenop.
De Cremant is rijk aan aroma’s met veel fruit van citrus, groene appel en een licht merkbare ontwikkeling van brioche brood. Ideaal te serveren bij “fruits de mer”. Denk aan kreeft, krab, oesters en sushi. Ook heerlijk bij koude zalmgerechten.
De wijn is mineralig en fruitig in de neus met zuivelaccenten. Rijk van smaak met veel fruittonen zoals perzik en banaan. Naast het fruit heeft hij een volle body van een bourgogne chardonnay. Combineer deze wijn met schaal en schelpdieren.

Vanaf €100,- gratis verzending!